Purcel Virginia olimpiai bajnokunk

Az olimpiára kijutást hosszas készülődés, szervezés előzte meg. Virginia évek óta rendszeren edzett, hogy az olimpiára kijuthasson, a tollaslabda kisgyermekkora óta nagy szerepet tölt be az életében. A hazai tornákon női kategóriában a kiemelt divízióban dobogós helyezéseket ért el, eddig nemzetközi versenyen még nem szerepelt.
Az olimpiai eskütételre 2015.07.03-án került sor a Sándor palotában, ahol Áder János köszöntötte az olimpikonokat, s Ungváry Miklós olimpiai bajnok irányításával tették le az esküt.
Az olimpiai részvétele sikeres eredményt hozott Virgi számára. Egyéniben és vegyes párosban is a dobogó legfelső fokára állhatott, női párosban ezüstérmet szerzett. Nemcsak az érmek, hanem a Los Angelesben töltött két hét is életre szóló élménnyel gazdagította a fiatal lány életét.
Visszaérkezéskor 2015.08.05-én a Magyar Sportok Házában rendezték az olimpikonok ünnepélyes fogadását, ahol Mága Zoltán hegedűművész kápráztatta el az olimpiáról hazaérkezőket, és a hozzátartozókat.
Virginia továbbra is szeretné a tollaslabdázást folytatni, továbbá más sportokat is kipróbálni, célja, hogy minél több gyermekotthonos társával megszerettesse a sportokat, illetve szeretné felhívni a figyelmet a sport fontosságára a fiatalok körében.
Az olimpiai eredményeire rendkívül büszkék vagyunk, a támogatóknak köszönjük a hozzájárulást:

  • Petényi Géza alapítvány
  • Rotary Club
  • PMGYIA

A cikkhez tartozó képek a galériában tekinthetők meg.