107. születésnap

Az intézmény dolgozói és lakói mellett, Szendrei Ferenc, Tura város polgármestere is köszöntötte az idős hölgyet. Aranka néni az örömtől meghatódva fogadta a hatalmas tortát, a gyönyörű virágcsokrot, a verseket és az ajándékokat.
Dr. Soós Jenőné Aranka néni 1908.06.13-án született Nyitrán. 18 évesen kötött házasságot. Férjével, aki általános orvos volt, és aki mellett asszisztensként dolgozott, 22 évig éltek boldog házasságban. Gyermekük nem született. Férjével beutazták a világot, élénk társasági életet éltek. 78 éves koráig fogászati asszisztensként dolgozott egy budapesti szakrendelőben.
Aranka néni szerette a zenét, gyakran járt színházba, operába, sőt, ő maga is szívesen énekelt. Szeretett táncolni és finom helyekre járni, amikor csak tehette, sportolt, télen síelt, nyáron pedig a Dunában úszott. Soha nem szedett gyógyszert, csak vitaminokat.
Az intézmény vezetőjének elmondása alapján a 107 éves Aranka néni a mai napig mosolygós, derűs, közvetlen, optimista személyiség. Finom modora még most is jellemző rá, bár verbálisan nehezen kommunikál, pár évvel ezelőtt még gyakran tett udvarias bókokat a nővérek vagy a látogatók személyére, illetve külső megjelenésükre. Másokat soha nem sodort bajba, nem kívánt rosszat senkinek, mindenkiben és mindenben igyekezett a jót meglátni. Ez lenne a hosszú élet titka?
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltségének dolgozói ezúton kívánnak boldog 107. születésnapot és további jó egészséget dr. Soós Jenőnének, Tura város legidősebb lakójának!