Gyermeknap 2015

A Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítvány 2015. május 30-án ünnepelte a Vuelta Bringaparkban a 25 éves évfordulóját, mely alkalomból jubileumi gyermeknapi program szervezésére került sor. A rendezvényen a Pest megyei lakásotthonokban és nevelőszülőknél élő gyermekek, valamint a váci Cházár András EGYMI tagintézményeiben élő enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekek vettek részt. Az ünnepséget Dr. Czuczor Gergely, az alapítvány elnöke és Kun Lívia operatív vezető nyitotta meg. Üdvözölték a résztvevőket és köszönetet mondtak a támogatóknak.

Az Alapítvány egész napos programokkal, bringaversennyel, sportvetélkedőkkel, kézműves foglalkozásokkal és arcfestéssel készültek a gyermekek részére. Az Egészségösvényen elsősegélynyújtást tanulhattak, továbbá megismerkedhettek a tűzoltók munkájával.
 
Varró Gyula a Coca-Cola testébresztő program magyarországi nagykövete, illetve a PMGYIA fitness edzője szórakoztatva, jó hangulatban, vidáman mozgatta meg a gyerekeket egy különleges rekordkísérlettel egybekötött aerobic-edzés keretein belül.
 
Az előadássorozat a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola bemutatójával kezdődött. Kiváló akrobaták, egyensúlyművészek, zsonglőrök mutatták meg tudásukat, akiket a gyerekek csodálattal figyeltek. Őket követte Mócsay Éva táncművész és zsonglőr, majd a Jamnastyx formáció, a kosárlabda és a breaktánc elemeit ötvözve szórakoztatta a résztvevőket.
 
Színpadi fellépők emelték továbbá a rendezvény színvonalát, úgy mint az Echonald zenekar énekese, Krajczár Ferenc és vendége, Horváth Tibor, valamint az El Téé& Zsebe, azaz Zsebeházi Zoltán és László Tamás, továbbá Eszes Viktória, akit Berkó Gábor kísért zongorán, és végül, de nem utolsó sorban a Tonkpills zenekar, a Kőbányai Zenei Stúdió második évfolyamos zenekara.
 
Sztárvendégként a Jászai-Mari díjas színész, musical énekes, Budapesti Operett Színház művésze, Dolhai Attila lépett fel a gyermekek legnagyobb örömére, őt Szeleczki Ádám követette mosolyt csalva az arcokra, akit a Csillag Születik és a Megasztár műsoraiban ismerhetett meg a közönség. A gyermekek Dolhai Attilával és Szeleczki Ádámmal önfeledten táncoltak és közösen énekeltek a színpadon.

A rendezvényen készült fényképek megtekinthetők a galériában.