Lecsófőző verseny Kiskunlacházán

Nagy sikerrel és hagyományteremtő célzattal került megrendezésre az első, intézmények közötti lecsófőző verseny Kiskunlacházán. A napsütéses őszi napokon nemcsak a bográcsok alatt ropogott a tűz, az otthon udvarán felállított színpadon táncos-zenés műsorszámok váltották egymást. 

Izgatottan várták a versenyzők, hogy végre „belecsaphassanak a lecsóba”. A tizenkét csapat egyszerre kezdte meg a főzést, hagymát, paprikát, paradicsomot vágtak, de persze mindenki hozta magával a titkos összetevőt is. Ki cukkinit, ki tojást, ki többféle kolbászt tett a lecsójába, de olyan is akadt, aki káposztával és csirkemellel tette különlegessé az augusztusi hónap kedvenc fogását. A verseny jó hangulatban telt, a lakók és a dolgozók együtt készítették el lecsójukat, természetesen a legjobb tudásuk szerint.

Amíg a bográcsokban készült az ebéd, az udvaron felállított színpadon vidám műsorral szórakoztatták egymást a társintézmények, de akinek kedve támadt, a Kanga Alapítvány jóvoltából törpemalacokat és kecskéket simogathatott, vagy akár egy tűzoltóautóba is beülhetett.

A hattagú zsűrinek nehéz dolga volt a rangsor felállításánál, mindegyik intézmény kitett magáért, nem került a tányérba két ugyanolyan lecsó. Hosszas gondolkodás és ízlelgetés után az alábbi döntés született:
1. helyezett: Napraforgó Speciális Otthon (Pilisvörösvár)
2. helyezett: Őszirózsa Idősek Otthona (Tura)
3. helyezett: Kiskunlacházi Idősek Otthona  
Gratulálunk a nyerteseknek!
 
A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a galériában.