A mosoly a legkisebb távolság két ember között

Elsős és hatodikos diákok vettek részt a hagyományteremtő céllal megrendezett nyílt napon a pilisvörösvári Speciális Otthonban. Formanek Tamás, az intézmény vezetője elmondta, a lakóknak és az ott dolgozóknak egyaránt fontos, hogy az intézmény ajtaja nyitva legyen, hogy a helyi polgárok megismerjék a fogyatékos emberek életét, hogy elfogadják őket és ne féljenek tőlük.

A nyílt napon a diákok és az ellátottak különféle ügyességi játékokat játszottak együtt az otthon udvarán, az összegyűjtött pontokért pedig az Auchan Magyarország Kft. jóvoltából ajándékokat kaptak. A rendezvény célja az volt, hogy a gyermekeket már általános iskolás korban megismertesse a fogyatékos emberekkel annak érdekében, hogy a középiskolában kötelező szociális munkára már szívesen jelentkezzenek a diákok.

A verseny után mindannyian együtt táncoltak az Ürömi Öröm táncegyüttes kiváló néptáncosaival. A játékos, táncos délután elérte a célját, az ellátottak és a gyerekek egyaránt vidám napot töltöttek el az otthonban, amely során megismerhették a különböző, ám mégis egyforma embereket. A rendezvény mottója értelmet nyert: valóban a mosoly a legkisebb távolság két ember között.