Újra otthon a Viktor Otthon lakói

 

A takarítás és a fertőtlenítés után kedden visszaköltözhetett a sződligeti Viktor Speciális Otthonba az a csaknem száz ember, akit a dunai árvíz miatt evakuáltak június 5-én – mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott, a Pest Megyei Védelmi Bizottság elnöke.

A Viktor Speciális Otthon lakóinak zöme már elfoglalhatta szobáját, ám két épületrészben még száradnak a falak. Az ott élőket július 5-éig házon belül helyezik el. Az árvíz okán sajnos több ingatlanban is kár keletkezett, valamint számos bútor és műszaki eszköz is használhatatlanná vált. Az áradás és az azt követő takarítási időszak alatt az otthon lakóinak nagy része a sződligeti Általános Iskola tornatermében kapott helyet, ahol számos önkéntes nyújtott segítséget mind élelmiszerrel, mind szórakoztató foglalkozással.

 

Az állami támogatásnak, valamint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a váci Lions Club, az Arsa-Med Kft. és a Váci Karitasz Egyesület nagylelkű adományainak köszönhetően a helyreállítási munkák hamarosan befejeződnek, és a lakók hamarosan megszokott életkörülményeik között folytathatják mindennapjaikat.