Hatalmas árvíz várható Sződligeten

Rég nem látott árhullám fenyegeti a Duna bal partján fekvő Viktor Speciális Otthon épületeit. Tekintettel arra, hogy az intézményt minden bizonnyal elönti a víz, illetve a 2-es főút is lezárásra kerül, a lakók átköltöztetése a mai napon elkerülhetetlenné vált. Az ingatlant homokzsákokkal védik a szomszédos áradó patak miatt.

Dr. Pitzné Heinczinger Mónika intézményvezető asszony vezetésével alakult meg az árvízi stáb, amely Sződliget Község Polgármesteri Hivatalával és a katasztrófavédelmi szervekkel szorosan együttműködve összehangolja és felügyeli a kitelepítési munkálatokat. Az árvíz miatt az otthon egésze kénytelen elhagyni az intézményt. 82 fő a sződligeti Általános Iskola tornatermében, 20 fő a váci Jávorszky Ödön Kórházban kap átmeneti szállást, 8 fő pedig családja körében marad az árhullám lecsengéséig. A gyors és hatékony intézkedésnek köszönhetően a lakók ellátása biztosított a kritikus időszakra.

A kitelepítés a mai napon befejeződik, a Máltai Szeretetszolgálatnak köszönhetően 90 darab tábori ágy került kiszállításra a tornaterembe. A költöztetésben az intézmény összes dolgozója, az Országos Mentőszolgálat, a Volánbusz Zrt., civil önkéntesek, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltségének  munkatársai  vesznek részt.