Több mint százötven gyermek lépett a színpadra az Uránia moziban

Idén is nagy sikere volt a Fényszóró Kulturális Alapítvány Tavaszi Táncfesztivál rendezvényének, a meghívott gyerekek hatalmas lelkesedéssel tapsolták végig a majd két és fél órás műsort. A nézők többsége egyben fellépő is volt, színvonalas zenés-táncos műsorszámokkal szórakoztatta egymást az egészséges és a szellemileg vagy mozgásukban korlátozott ifjúság. Ám a fesztiválról a sztárfellépők sem hiányozhattak, örömmel lépett színpadra az alapítvány elnöke, Csepregi Éva és a Zanzibár.

Az 1995 óta létező Fényszóró Kulturális Alapítvány célja, hogy társadalmi munka keretein belül segítsék és fejlesszék a fogyatékkal élő fiatalok életét. Szlogenjük, hogy mindenkinek joga van a kulturális szórakozáshoz. Ennek érdekében rendszeres időközönként programokat szerveznek, amelyeken integrációs céllal a fogyatékkal élők mellett egészséges fiatalok is részt vesznek.

Csepregi Éva elmondása szerint a Tavaszi Táncfesztivál a legfontosabb rendezvény az alapítvány életében, mivel így kapnak az előadások, színpadi produkciók által egy keresztmetszetet arról, hogy mivel töltik a fiatalok a mindennapjaikat. A művésznő fontosnak tartja a rendezvény kiváló színvonalát, a szép környezet mellett többek között ezért is esett választásuk az Uránia Filmszínházra.

A Tavaszi Táncfesztiválon túl évente vendégül látják a gyerekeket a Fővárosi Nagycirkuszban, ahol a sztárvendégek fellépése után a gyermekeknek lehetőségük nyílik arra, hogy a cirkusz műsorát is megtekintsék. Ezen felül az alapítvány rendszeresen adományoz hangszereket, mely lehetővé teszi a zeneterápiás foglalkozások elindítását, fejlesztését. A művésznő és az alapítvány tagjainak nagy álma, hogy egyszer igazi nagy alapítvánnyá nőjék ki magukat, és fel tudják virágoztatni minden évben egy-egy otthon kulturális életét.

A Fényszóró Kulturális Alapítvány jóvoltából a gödi Topház Speciális Otthon, valamint a sződligeti Viktor Speciális Otthon lakói idén is hatalmas élményekkel térhettek vissza a mindennapokba.

A fesztiválon készült fotókat megtekintheti a galériában.