V. Nyílt nap Abonyban

Ötödik alkalommal került megrendezésre az abonyi Speciális Otthon nyílt napja, a lakók nagy örömmel és izgalommal készültek arra, hogy idén is műsorral álljanak elő. A rendezvény évről évre több látogatót vonz, egyre népszerűbb a környékbeli iskolák körében.

Miközben a kertben gulyásleves főtt, az abonyi Speciális Otthon, a vendégintézmények, a Bihari János Zeneiskola kiváló növendékei és az otthon dolgozói nagy lelkesedéssel mutatták be műsorukat egymásnak, a hozzátartozóknak, valamint a rendezvényen megjelent érdeklődőknek. Több mint két órán keresztül jó kedvű zenés, táncos, és énekes produkciók követték egymást.

Benke Zoltán, az intézmény vezetője elmondta, hogy a rendezvény egyre nagyobb népszerűségnek örvend, továbbá külön öröm számára, hogy a környékbeli iskolákból hamarosan önkéntesek érkeznek az otthonba. Az intézményvezető úr fontosnak tartja, hogy a jövő nemzedéke mielőbb megismerkedjen a sérült emberekkel, hogy az előítéletek már gyerekkorban megszűnjenek. Emellett természetesen ugyanolyan nagy jelentősége van annak is, hogy a lakók ugyanúgy jól érezzék magukat. Ennek előmozdítása érdekében a nyáron lehetőségük nyílik arra, hogy a tavalyi évhez hasonlóan eltöltsenek néhány napot a Balaton partján.  

A nyílt napról készült fotókat ide kattintva tekintheti meg.