Afrikai hangszereket kaptak a Viktor Speciális Otthon lakói

Több mint ötvenezer forint értékű hangszeradományt vehettek át a Viktor Speciális Otthon lakói a Fényszóró Kulturális Alapítvány jóvoltából. Az afrikai hangszereket Csepregi Éva énekesnő adta át az ellátottaknak, akik azonnal nekiláttak a gyakorlásnak, és megalapították a Fényszóró együttest.

2013. február 7-én, családias keretek között vehették át a lakók az alapítvány által felajánlott tibeti hangtálat, sámándobot, csörgőket és egyéb egzotikus hangszereket, melyek által színesebbé válhat a zeneterápiás foglalkozás. Az ellátottaknak különösen nagy örömet jelent ez, hiszen évről évre megújuló műsorral készülnek, amelyet a megye több pontján is előadnak.

A Fényszóró Kulturális Alapítvány már hosszú évek óta kapcsolatban áll a Viktor Speciális Otthonnal, Csepregi Éva művésznő gyakran ad jótékonysági műsort az intézményben. Az alapítvány jóvoltából a lakóknak évről évre lehetőségük nyílik, hogy részt vegyenek és fellépjenek az Uránia Filmszínházban tartandó Kulturális Fesztiválon, valamint az alapítvány gálaműsorán, amelyet hagyományosan a Fővárosi Nagycirkuszban rendeznek meg.