Egy mázsa ruhát ajándékoztak a DMRV Zrt. dolgozói a Topház Speciális Otthon lakóinak

Azon embertársunk segítése, aki vele születetten hordoz egy olyan problémát, aminek folytán nem tud a társadalomba teljes jogú tagként beilleszkedni, nem pusztán az állam, hanem mindannyiunk közös feladata.
– A társadalom nagyon nehezen nyit, ezért is örültünk, hogy megláttak bennünket. Nagyon köszönjük az adományt, mert a több mint egy mázsa ruha a legjobb helyre került – e szavakkal hálálta meg Formanek Tamás, a gödi Topház Speciális Otthon intézményvezetője a vízszolgáltató munkatársainak segítségét, akik egy egész éven át gyűjtöttek a gondozottak számára.

Az adományt Rácz Attila, a DMRV Zrt. stratégiai igazgatója és Szabó Veronika HR osztályvezető, esélyegyenlőségi referens adta át 2013. január 25-én a Topházban. Rácz Attila kihangsúlyozta, hogy a gyűjtési akció igényét tavaly év elején maguk a dolgozók fogalmazták meg, a munkatársak önálló kezdeményezése volt. A cég 2006 óta esélyegyenlőségi terv alapján dolgozik, 2009-ben pedig megkapták a Social Label arany fokozatú minősítést is. Példaértékű összefogásuk eredményeképpen több mint egy mázsa ruhát adhattak át az ellátottaknak. Szabó Veronika, a DMRV Zrt. esélyegyenlőségi referense az átadáskor kiemelte, hogy számunkra nemcsak az a fontos, hogy a hátrányos helyzetű munkavállalóink számára biztosítsák a minél jobb körülményeket, hanem az is, hogy a környezetükben élőknek is tudjanak segíteni.


A gyűjtésben a Vác Város Környezetvédelméért Alapítvány is közreműködött, akikkel a társaság évek óta nagyon jó viszonyt ápol. A civil szervezet képviseletében Bíró György is örömét fejezte ki a sikeres akcióval kapcsolatban, valamint hangsúlyozta, hogy a DMRV Zrt. dolgozói, mint oly sokszor, most is önmagukat adták. Ezúttal nem egy vállalat segített az ellátottaknak, hanem ember az embernek.