Minősített Közművelődési Intézmény Címet kapott a Pest Megyei Közművelődési Intézet

Az ünnepségen adták át a Minősített Közművelődési Intézmény Címet a Pest Megyei Közművelődési Intézetnek is. A díjat az intézmény nevében Makra Borbála igazgató vette át.
A „Minősített Közművelődési Intézmény” kitüntető cím és díj birtokosai a közművelődés minőségfejlesztésének alkalmazásával kiemelkedő teljesítményt nyújtó azon közművelődési szervezetek lehetnek, ahol a közművelődési tevékenységben magas színvonalon érvényesülnek a minőségfejlesztési alapelvek, úgy mint partnerközpontúság, az egymástól való tanulás és a folyamatos fejlesztés, valamint a szervezeti vezetés és a munkatársi elkötelezettség a minőség iránt.


Díjazottak

Kulturális kitüntetések a magyar kultúra napja alkalmából:

Kontra Ferenc Márai Sándor-díjat, Bagossy László rendező és Tóth Sándor fafaragó Csokonai-díjat vett át a magyar kultúra napján Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől és L. Simon Lászlótól, az EMMI kultúráért felelős államtitkárától a Petőfi Irodalmi Múzeum ünnepi rendezvényén.

A nem hivatásos, amatőr színjátszás, vers- és prózamondás, bábjátszás, kórus- és zeneművészet, képző-, fotó-, film-, videó-művészet, táncművészet, valamint a hagyományőrzés, a tárgyalkotó és előadó népművészet területén elért kimagasló művészeti munka elismeréséért Csokonai Vitéz Mihály Alkotói Díjban részesült Tóth Sándor fafaragó és Bagossy László drámatanár, rendező, Csokonai Vitéz Mihály Közösségi Díjban pedig az egri Cantus Agriensis Kulturális Egyesület, a Tamási Koncert-Fúvószenekar és a Jászság Népi Együttes.


A közművelődés minőségfejlesztésének alkalmazásával nyújtott kiemelkedő teljesítményért Minősített Közművelődési Intézmény Címet három intézmény érdemelt ki: a Corvin Művelődési Ház (Budapest), a Barátság Kulturális Központ (Százhalombatta) és a Pest Megyei Közművelődési Intézet (Budapest), Közművelődési Minőség Díjat a Budapesti Művelődési Központ nyert.


"Minősített Közművelődési Intézmény Cím” díj birtokosai

A könyvtári minőségirányítás alkalmazásával elért kimagasló eredményeiért, a magas színvonalú, az olvasók elégedettségét biztosító szolgáltatások megvalósításért és folyamatos fenntartásért a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár (Eger) Minősített Könyvtár Címet érdemelt ki.

Az úgynevezett kitüntetési rendelet tavalyi módosítása miatt a korábbinál kevesebb díjazott vehetett át idén kitüntetést, ám megemelt összegű elismerésben részesültek.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sajtó- és Kommunikációs Főosztály)