Hírek

Purcel Virginia olimpiai bajnokunk

Purcel Virginia a mindig vidám, 18 éves fiatal lány a Nagykőrösi Gyermekotthon utógondozottja, 2015.04.23-tól 2015.08.04-ig a Los Angeles-i speciális olimpián vett részt tollaslabda sportágban, mint a LOSI DSE versenyzője.

 

Bővebben...

107. születésnap

Idén ünnepelte a 107. születésnapját dr. Soós Jenőné Aranka néni, a turai Őszirózsa Idősek Otthonában.

 

Bővebben...

Seni Kupa

Immáron kilencedik alkalommal került megrendezésre intézményünkben, a gödi Topház Speciális otthonban a SENI Kupa. Ezen rendezvény a cég partner intézményei  között  barátságos futball mérkőzéssel és sok-sok vidámsággal telik.

Bővebben...

Gyermeknap Tápiószelén

Gyermeknap került megrendezésre 2015. június 6-án, Tápiószelén, a PM TEGYESZI működtetésében lévő nevelőszülői hálózat, valamint a lakás- és gyermekotthoni hálózatban nevelkedő gyermekek és fiatalok részére.

Bővebben...

Gyermeknap 2015

A Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítvány 2015. május 30-án ünnepelte a Vuelta Bringaparkban a 25 éves évfordulóját, mely alkalomból jubileumi gyermeknapi program szervezésére került sor.

Bővebben...

Retro Majális

2015. május 20-án Retro Majálist rendeztek az Őszirózsa Idősek Otthonában, Turán.

Bővebben...

Tájékoztató a Válaszút SZ.O.R.I. 15 férőhelyes rehabilitációs részlegéről

Bővebben...

Gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok kapnak élelmiszer adományt

Forrás: MTI | 2015. 03. 03. 13:42:19

Csaknem 7100, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatal kap élelmiszer adományt az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága és a COOP üzletlánc együttműködésével.

A tárca az MTI-nek kedden elküldött közleményében Czibere Károly államtitkárt idézve a társadalmi felelősségvállalás kiváló és követendő példájának nevezte az akciót, amelynek során 20 millió forint értékben alapélelmiszerekből álló adományt juttatnak el különleges szükségletű gyermekeknek.

A tájékoztatás szerint valamennyi, gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő fiatalnak jut az adományból.

Bővebben...

Esküvő Domonyban

Nem mindennapi eseménynek lehettek tanúi a domonyi Törődés Pszichiátriai Betegek Otthonának lakói és dolgozói.
Mészáros Adrienn és Szántai András 2015. február 16-án kötött házasságot a település Polgármesteri Hivatalában.

Bővebben...

Ismét cirkuszoltak a gyerekek

Idén sem maradhatott el a Fényszóró Kulturális Alapítvány hagyományos Karácsonyi Fesztiválja, amely immáron 11. alkalommal került megrendezésre a Fővárosi Nagycirkuszban. Sztárvendégekből sem volt hiány, először az alapítvány elnöke, Csepregi Éva, később pedig a tinik nagy kedvence, Fluor Tomi kápráztatta el a gyerekeket.

Bővebben...

Megérkezett a Mikulás

Idén sem lustálkodott a Mikulás, krampuszaival a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltségének összes intézményét meglátogatta. Hatalmas puttonya roskadozott az édességektől, amelyet a lakók versekért és énekekért cserébe kaptak meg. A csokoládé természetesen azonnal elfogyott, ám a mosolyok még sokáig ott maradtak az ellátottak arcán.

A Mikulás-ünnepségen készült fotók a galériában megtekinthetők.

Megyeszerte szüret

Sok évszázados hagyománya van a szüretnek Magyarországon, ám ahány ház, annyi szokás. Az intézményeink esetében sincs ez másképpen, mindenki különböző módon ünnepeli meg a jó termést. Tánccal, versekkel, zenével, disznótorossal, mustkészítéssel, sztárvendégekkel varázsolnak vidám perceket a szeptemberi rossz időbe.

Bővebben...

60 éves az otthon

A napokban ünnepelte hatvanéves fennállását a domonyi Törődés Pszichiátriai Betegek Otthona. A jubileum alkalmával egész napos programsorozatot szerveztek, melyen a társintézmények is részt vettek. Az esős idő okán a rendezvény végül a helyi művelődési házban kapott helyet, a lakók, a dolgozók és a meghívott vendégek egyaránt jól érezték magukat, fergeteges zenés-táncos produkciókkal kedveskedtek egymásnak. A műsor fénypontjaként Homonyik Sándor énekes szórakoztatta a közönséget.

Bővebben...

Lecsófőző verseny Kiskunlacházán

Nagy sikerrel és hagyományteremtő célzattal került megrendezésre az első, intézmények közötti lecsófőző verseny Kiskunlacházán. A napsütéses őszi napokon nemcsak a bográcsok alatt ropogott a tűz, az otthon udvarán felállított színpadon táncos-zenés műsorszámok váltották egymást. 

Bővebben...

Nevelőszülők Napja

Ez évben is a Megyeháza díszterme adott helyet a Pest Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Intézményei által megrendezésre kerülő Nevelőszülők Napjának. A kétszáz fős díszterem csaknem teljesen megtelt, a gyerekek és a szülők együtt ünnepeltek.
A rendezvényt színvonalas zenés-verses műsorral kezdték a fiatalok, ezt követően pedig a szülők kapták a főszerepet: példamutató, kitartó és önfeláldozó munkájukért cserébe oklevelet és ajándékcsomagot vehettek át.

Bővebben...

Búcsú a nyártól

Zenével, versekkel és énekekkel búcsúztatták az idei nyarat a szadai Margita Idősek Otthonának lakói, dolgozói, valamint a meghívott társintézmények ellátottjai. Az időjárás szerencsére kedvezett, a lakók a szabadban tölthették az egész napot. A délelőtt folyamán énekes, verses műsorral kedveskedtek egymásnak az ellátottak, majd játékos vetélkedő vette kezdetét, amelyben a „hazai” csapat bizonyult a legjobbnak. A kertben elköltött finom ebédet követően a lakók egészen estig táncoltak, mulattak a napsütésben.

Bővebben...